Tandarts voor orthodontie Meppel

Regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie

Inschrijven

Tandarts voor orthodontie in de regio Meppel

Bent u op zoek naar een orthodontist in de regio Meppel? Rechte tanden zijn niet altijd vanzelfsprekend. Dit kan vervelend zijn voor zowel de functie als het aangezicht van het gebit. Een beugel kan het gebit in zulke gevallen perfectioneren. De tandarts voor orthodontie van Mondaat is gespecialiseerd in diverse orthodontische problemen. Dit komt omdat onze tandarts voor orthodontie aanvullende scholing heeft gevolgd om beugelbehandelingen uit te mogen voeren. Bij zowel volwassenen als kinderen. Deskundige zorg en persoonlijke aandacht staat daarbij centraal.

Behandelingen

Periodieke controle

Periodieke controle

Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

sealen

Gaatjes en vullen

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling.

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

Soms is het nodig om ook ‘in’ de kiezen en het kaakbot te kijken. Bijvoorbeeld omdat de tandarts vermoedt dat er gaatjes onder een vulling zitten.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied.

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden.

Gaatjes en vullen

Sealen

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan.

Kronen en brugwerk

Kronen en brugwerk

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. Een brug wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden.

Extractie

Extractie

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving. De tandarts of kaakchirurg geeft u voorafgaand aan de behandeling een verdoving.

Kinderen

Kinderen

Bij kinderen leggen we voornamelijk de nadruk op preventie. Hoe kunnen we gaatjes helpen te voorkomen? Dit doen wij door middel van een poetsinstructie.

Een mooi gebit is belangrijk

Een orthodontist of tandarts voor orthodontie zorgt er voor dat uw gebit wordt geperfectioneerd. Dit wordt gedaan door een beugel. De beugel zorgt voor druk op de tanden. Door de druk komen de tanden langzaam weer recht te staan. Welke beugel het beste resultaat geeft, is afhankelijk van uw gebit. Voorafgaand aan het plaatsen van de beugel bespreken we uw wensen en behoeften. Op basis hiervan (en aanvullend onderzoek) stelt onze tandarts voor orthodontie een behandelplan op. Is de beugel geplaatst? Dan volgen er diverse tussentijdse controles. Ook na het verwijderen van de beugel vinden er enkele controles plaats.

Niet alleen een mooi gebit, maar ook een gezond gebit is belangrijk!

Om een gebit mooi te houden, is het gezond houden van uw gebit belangrijk. Periodieke controles en goede verzorging zijn aan te raden. Als tandartsen voor orthodontie nabij Meppel helpen wij u graag bij het onderhouden van uw gebit.

Slecht ter been? Wij hebben een tandentaxi naar de ortho in Meppel!

Bij Mondaat bieden wij onze patiënten een tandentaxi aan. Met de tandentaxi kunt u gemakkelijk naar onze praktijk komen. Wij halen u op en brengen u weer veilig thuis. Wanneer u slecht ter been bent, is dit de ideale oplossing. Op deze manier kunt u gemakkelijk Mondaat nabij Meppel bezoeken. Voor gebruik van onze taxiservice dient u in een straal van 15 km wonen vanaf Staphorst. In Meppel, Nieuwleusen, Dedemsvaart, De Wijk, Rouveen, IJhorst of Zwartsluis bijvoorbeeld. Daarnaast verwelkomen wij ook geregeld patiënten uit Dalfsen, Dedemsvaart en Steenwijk.

 

Orthodontist Meppel Ortho Meppel

Orthodontist nabij Meppel nodig?

 

Mondaat is dé tandarts voor orthodontie in de buurt van Meppel. Bij ons kunt u periodieke controles inplannen. Meld u aan om een afspraak te maken. Wilt u meer weten weten over Mondaat nabij Meppel? U kunt contact met ons op nemen door te bellen naar 0522 – 46 44 95 of te mailen naar info@mondaat.nl.