Tandarts Dedemsvaart

Regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie

Inschrijven

Tandarts in de regio Dedemsvaart

Met enige spoed bent u op zoek naar een tandarts nabij Dedemsvaart. Voor de jaarlijkse controle of toch voor een (dringende) behandeling. Wat de reden voor uw bezoek ook is: u bent altijd van harte welkom bij Mondaat Regiopraktijk in Staphorst. Bij ons kunt u terecht voor het gehele plaatje: tandheelkunde, orthodontie en mondzorg. Onze tandartsen nabij Dedemsvaart ontvangen u graag.

Behandelingen

Periodieke controle

Periodieke controle

Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

sealen

Gaatjes en vullen

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling.

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

Soms is het nodig om ook ‘in’ de kiezen en het kaakbot te kijken. Bijvoorbeeld omdat de tandarts vermoedt dat er gaatjes onder een vulling zitten.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied.

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden.

Gaatjes en vullen

Sealen

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan.

Kronen en brugwerk

Kronen en brugwerk

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. Een brug wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden.

Extractie

Extractie

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving. De tandarts of kaakchirurg geeft u voorafgaand aan de behandeling een verdoving.

Kinderen

Kinderen

Bij kinderen leggen we voornamelijk de nadruk op preventie. Hoe kunnen we gaatjes helpen te voorkomen? Dit doen wij door middel van een poetsinstructie.

Onze behandelingen

Ieder jaar stapt u trouw de tandartsenpraktijk van uw tandarts nabij Dedemsvaart binnen. In de meeste gevallen voor de periodieke controle, maar in soms is er een meer uitgebreide behandeling nodig. U heeft klachten of er worden tijdens de controle problemen vastgesteld. In onze praktijk kunt u terecht voor, onder andere:

Met spoed naar de tandarts in Dedemsvaart

Een spoedgeval is nooit fijn. U heeft last van een onhoudbare pijn in uw mond, waarbij de gekozen pijnstilling niet langer verlichting biedt. De hoogste tijd om met spoed op zoek te gaan naar een tandarts nabij Dedemsvaart. Op nog geen half uur rijden met de auto kunt u bij ons in Staphorst terecht. Bel bij spoed naar: 0900 – 2358263.

Gebitsgezondheid van kinderen bij de tandarts nabij Dedemsvaart

 

Bij de tandarts van Dedemsvaart staan we ook stil bij de gebitsgezondheid van kinderen. Dit doen we voornamelijk door de nadruk te leggen op preventie. Met preventie kunnen we de vraag stellen hoe we er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat gaatjes voorkomen kunnen worden bij kinderen. Dit kunnen we doen door poetsinstructies te geven. Aan de hand van een plaktest laten we dan zien hoe effectief hun poetstechniek is. Hierbij geven we informatie over de plaktest, maar ook over mondhygiëne en manieren om de poetstechniek te verbeteren. Verder geven we bij de tandarts van Dedemsvaart ook meteen fluoride aan de kinderen nadat de poetsinstructie is afgerond. Zo kunnen de tanden van de kinderen worden versterkt en ook dat beschermt tegen gaatjes. Wil je hier meer informatie over of ben je op zoek naar een tandarts die zich richt op preventieve tandheelkunde? Neem dan gerust contact op met Mondaat, de tandarts van regio Dedemsvaart.

Alles op een plek met Mondaat Regiopraktijk

 

Een goede mondverzorging: dat vinden wij bij Mondaat Regiopraktijk erg belangrijk. Daarom zijn er – naast tandartsen – ook specialisten orthodontie en mondzorg in onze tandartspraktijk nabij Dedemsvaart aanwezig. Ze staan stuk voor stuk graag voor u klaar. Bent u op zoek naar een angst- of kindertandarts nabij Dedemsvaart? Ook dan hebben wij de juiste ervaring in huis. Zo is de stap naar onze tandarts nabij Dedemsvaart zo gemaakt.

Onze tandartsen verwelkomen regelmatig patiënten uit de regio. Bijvoorbeeld uit Rouveen, IJhorst, Nieuwleusen en Zwartsluis. Maar ook uit Dedemsvaart, Meppel, Nieuwleusen en Steenwijk.

Op zoek naar een tandarts bij Dedemsvaart?

Het bezoek aan een tandarts nabij Dedemsvaart is een jaarlijks terugkerend ritueel. Of u nu lange tijd niet op controle bent geweest of onverhoopt op zoek bent naar een vervangende tandartsenpraktijk bij Dedemsvaart: de specialisten van Mondaat Regiopraktijk staan altijd voor u klaar. U vindt ons aan de Gemeenteweg 317 in Staphorst. Wilt u zich aanmelden als patiënt? Dan kan op deze pagina.Bij vragen kunt u bellen naar 0522 – 46 44 95 of  mail naar info@mondaat.nl. Wanneer staat uw bezoek bij onze tandarts nabij Dedemsvaart gepland?

Bekijk de ruime openingstijden van onze regiopraktijk hier.

Tandarts Dedemsvaart