Tandarts voor orthodontie Dalfsen

Regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie

Inschrijven

Orthodontist in de regio Dalfsen gezocht? Kies voor onze tandarts voor orthodontie

In de omgeving van Dalfsen op zoek naar een orthodontist? De specialisten van Mondaat Regiopraktijk in Staphorst helpen u graag verder. Hoewel scheve tanden veel voorkomen, kunnen ze voor ongemakken zorgen. Niet alleen in de functionering van het gebit, maar ook in uw zelfvertrouwen.  De tandarts voor orthodontie (nabij Dalfsen) van Mondaat is gespecialiseerd in diverse orthodontische problemen. Dit komt omdat onze tandarts voor orthodontie aanvullende scholing heeft gevolgd om beugelbehandelingen uit te mogen voeren. Hierbij passen wij verschillende technieken toe. Zowel bij kinderen als volwassenen.

Behandelingen

Periodieke controle

Periodieke controle

Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

sealen

Gaatjes en vullen

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling.

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

Soms is het nodig om ook ‘in’ de kiezen en het kaakbot te kijken. Bijvoorbeeld omdat de tandarts vermoedt dat er gaatjes onder een vulling zitten.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied.

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden.

Gaatjes en vullen

Sealen

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan.

Kronen en brugwerk

Kronen en brugwerk

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. Een brug wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden.

Extractie

Extractie

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving. De tandarts of kaakchirurg geeft u voorafgaand aan de behandeling een verdoving.

Kinderen

Kinderen

Bij kinderen leggen we voornamelijk de nadruk op preventie. Hoe kunnen we gaatjes helpen te voorkomen? Dit doen wij door middel van een poetsinstructie.

Wat is orthodontie?

Een orthodontist wordt in Dalfsen en omstreken ook wel de ‘ortho’ genoemd. Maar wat doet deze specialist eigenlijk? Het is eigenlijk heel simpel: hij of zij perfectioneert uw gebit. Bij Mondaat kunt u terecht bij onze tandarts voor orthodontie. Door een beugel in uw mond te plaatsen. Door de druk die deze op uw tanden uitoefent, komen zij weer recht te staan. Afhankelijk van uw gebit wordt hier een bepaald type beugel voor gebruikt. Denk aan: blokjes, een buitenbeugel of een plaatje. Daarbij stelt onze tandarts voor orthodontie nabij Dalfsen een passend behandelplan op.

Waarom is een tandarts voor orthodontie belangrijk?

Een strak gebit, zult u misschien denken: dat is vooral voor de mooi. Niets is echter minder waar. Wanneer uw tanden op de juiste plek staan, draagt dit namelijk positief bij aan de gezondheid van uw mond. Tandbederf, slijtage en andere mondproblemen krijgen minder snel vat op gebitten, die door onze tandarts voor orthodontie nabij Dalfsen zijn behandeld. Wel is het aan te raden om onder controle te blijven bij onze tandarts. Hiermee blijft u aandoeningen in de mond zoveel mogelijk voor.

Slecht ter been? Wij hebben een tandentaxi!

In de regiopraktijk van Mondaat – nabij Dalfsen – zijn enkele tandartsen en assistenten werkzaam. Bij het behandelen van een gebit, kunnen zij de volgende taken uitvoeren:

  • Plak en tandsteen verwijderen;
  • Het maken van wasbeten;
  • Het plaatsen van uitneembare apparatuur;
  • Het maken van kleurenfoto’s van gelaat en gebit;
  • Het belichten en bewerken van intra-orale röntgenfoto’s; Het plaatsen van banden, brackets en c-cbars;
  • Behandelen van complexsituaties;
  • Het herkennen van symptomen.

Onze tandartsen voor orthodontie verwelkomen regelmatig patiënten uit de regio. Bijvoorbeeld uit Rouveen, IJhorst, Nieuwleusen en Zwartsluis. Maar ook uit Meppel, Nieuwleusen, Dedemsvaart en Steenwijk. Dus bent u op zoek naar een orthodontist in Dalfsen? Kies voor onze tandarts voor orthodontie!

Een orthodontist in Dalfsen nodig?

 

Een mooi gebit is zijn gewicht in goud waard. Rechte tanden zijn namelijk niet alleen goed voor uw zelfvertrouwen, maar ook voor uw algehele gezondheid. Schakel voor uw gebit daarom altijd een professional in. Heeft u in de buurt van Dalfsen een orthodontist – of: ortho – nodig? De specialisten van Mondaat Regiopraktijk helpen u graag verder. U vindt ons aan de Gemeenteweg 317 in Staphorst. Bij vragen kunt u bellen naar 0522 – 46 44 95. Zorgt onze tandarts voor orthodontist binnenkort bij u in Dalfsen voor een stralende lach?

Bekijk de ruime openingstijden van onze regiopraktijk hier.

Orthodontist Dalfsen