Orthodontist Dalfsen

In de omgeving van Dalfsen op zoek naar een orthodontist? De specialisten van Mondaat Regiopraktijk in Staphorst helpen u graag verder. Hoewel scheve tanden veel voorkomen, kunnen ze voor ongemakken zorgen. Niet alleen in de functionering van het gebit, maar ook in uw zelfvertrouwen. Onze orthodontisten nabij Dalfsen kunnen u helpen bij het krijgen van een mooi gebit. Hierbij passen wij verschillende technieken toe. Zowel bij kinderen als volwassenen.

Wat is orthodontie?

Een orthodontist wordt in Dalfsen en omstreken ook wel de ‘ortho’ genoemd. Maar wat doet deze specialist eigenlijk? Het is eigenlijk heel simpel: hij of zij perfectioneert uw gebit. Dit doen wij door een beugel in uw mond te plaatsen. Door de druk die deze op uw tanden uitoefent, komen zij weer recht te staan. Afhankelijk van uw gebit wordt hier een bepaald type beugel voor gebruikt. Denk aan: blokjes, een buitenbeugel of een plaatje. Daarbij stelt onze orthodontist nabij Dalfsen een passend behandelplan op.

Waarom is orthodontie belangrijk?

Een strak gebit, zult u misschien denken: dat is vooral voor de mooi. Niets is echter minder waar. Wanneer uw tanden op de juiste plek staan, draagt dit namelijk positief bij aan de gezondheid van uw mond. Tandbederf, slijtage en andere mondproblemen krijgen minder snel vat op gebitten, die door onze orthodontist nabij Dalfsen zijn behandeld. Wel is het aan te raden om onder controle te blijven bij onze tandarts. Hiermee blijft u aandoeningen in de mond zoveel mogelijk voor.

Onze werkzaamheden

In de regiopraktijk van Mondaat – nabij Dalfsen – zijn enkele orthodontisten en assistenten werkzaam. Bij het behandelen van een gebit, kunnen zij de volgende taken uitvoeren; Het maken van wasbeten; Plak en tandsteen verwijderen; Het plaatsen van uitneembare apparatuur; Het maken van kleurenfoto’s van gelaat en gebit; Het belichten en bewerken van intra-orale röntgenfoto’s; Het plaatsen van banden, brackets en c-cbars; Behandelen van complexsituaties; Het herkennen van symptomen.

Onze orthodontisten verwelkomen regelmatig patiënten uit de regio. Bijvoorbeeld uit Rouveen, IJhorst, Nieuwleusen en Zwartsluis. Maar ook uit Meppel, Nieuwleusen, Dedemsvaart en Steenwijk.

In Dalfsen een orthodontist nodig?

Een mooi gebit is zijn gewicht in goud waard. Rechte tanden zijn namelijk niet alleen goed voor uw zelfvertrouwen, maar ook voor uw algehele gezondheid. Schakel voor uw gebit daarom altijd een professional in. Heeft u in de buurt van Dalfsen een orthodontist – of: ortho – nodig? De specialisten van Mondaat Regiopraktijk helpen u graag verder. U vindt ons aan de Gemeenteweg 317 in Staphorst. Bij vragen kunt u bellen naar 0522 – 46 44 95. Zorgt onze orthodontist binnenkort bij u in Dalfsen voor een stralende lach?

Bekijk de ruime openingstijden van onze regiopraktijk hier.

Orthodontist Dalfsen