Tandarts Meppel

Regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie

Inschrijven

Tandarts in Meppel

Zoekt u een tandarts in Meppel? Mondaat is de regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie in Staphorst. U bereikt onze regiopraktijk in ongeveer 10 minuten rijden vanaf Meppel. Als tandarts nabij Meppel bieden wij verschillende behandelingen. Veel voorkomende behandelingen zijn het vullen van gaatjes of een wortelkanaalbehandeling. Al onze behandelingen dragen bij aan de gezondheid van uw gebit.

Behandelingen

Periodieke controle

Periodieke controle

Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

sealen

Gaatjes en vullen

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling.

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

Soms is het nodig om ook ‘in’ de kiezen en het kaakbot te kijken. Bijvoorbeeld omdat de tandarts vermoedt dat er gaatjes onder een vulling zitten.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied.

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden.

Gaatjes en vullen

Sealen

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan.

Kronen en brugwerk

Kronen en brugwerk

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. Een brug wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden.

Extractie

Extractie

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving. De tandarts of kaakchirurg geeft u voorafgaand aan de behandeling een verdoving.

Kinderen

Kinderen

Bij kinderen leggen we voornamelijk de nadruk op preventie. Hoe kunnen we gaatjes helpen te voorkomen? Dit doen wij door middel van een poetsinstructie.

Optimale mondgezondheid

 

Veel van onze tandartsen werken samen met andere tandartsen. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor een tandarts nabij Meppel, maar ook voor een mondhygiënist, tandprothetici en een orthodontist. In onze regiopraktijk zijn we erop gericht om uw mondgezondheid optimaal te krijgen. Zo adviseren wij onze patiënten over een goede verzorging van het gebit. Belangrijk is om uw gebit regelmatig te laten controleren om zo narigheid te voorkomen.

Professionele behandeling van angstige patiënten

Onze tandartsen hebben regelmatig te maken met angstige patiënten. De tandartsen van Mondaat zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met angst. Zij doen er alles aan om angst bij patiënten zoveel mogelijk weg te nemen. Wij hebben alles in huis om pijn en angst bij onze patiënt te bestrijden. Als tandarts in de regio Meppel nemen wij altijd de tijd voor een patiënt.

De Tandentaxi service

Bent u al bekend met de Tandentaxi van Mondaat? Met de Tandentaxi kunnen wij patiënten ophalen en weer thuisbrengen. Deze service is bedoeld voor patiënten die niet bij onze regiopraktijk kunnen komen. Bent u bijvoorbeeld slecht ter been en wilt u wel een tandartsbezoek inplannen? Dan kunt u gebruik maken van onze Tandentaxi. Op deze manier maken wij het voor u eenvoudig om ons als tandarts dichtbij Meppel te bezoeken. U kunt gebruik maken van onze Tandentaxi als u binnen een straal van 15 km vanaf Staphorst woont.

Onze tandartsen verwelkomen regelmatig patiënten uit de regio. Bijvoorbeeld uit Rouveen, IJhorst, Nieuwleusen en Zwartsluis. Maar ook uit Meppel, Dedemsvaart, Nieuwleusen en Steenwijk.

Kindertandarts Meppel

Het is belangrijk dat uw kind op tijd een bezoekje brengt aan een tandarts nabij Meppel. Een bezoek aan de tandarts bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, het neemt ook de angst van uw kind weg op latere leeftijd. Een bezoek aan de tandarts nabij Meppel hoeft geen financiële drempel te zijn. De basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten. Voor uw bezoek aan de tandartspraktijk in Meppel hebben wij van Mondaat een aantal tips opgesteld:

  • Neem uw kind mee naar uw eigen controle.
  • Bent u zelf angstig voor de tandarts? Vraag dan of iemand anders uw kind meeneemt naar de tandarts in Meppel.
  • Laat zoveel mogelijk over aan de tandarts. Doe geen valse beloftes als ‘Er gebeurt niks’ of ‘Je voelt niks’.
  • Beloon uw kind achteraf.

Orthodontist

Als tandarts nabij Meppel zijn wij gespecialiseerd in orthodontie. De orthodontist zorgt ervoor dat uw gebit wordt verbeterd, door middel van een beugel. Langzamerhand komen uw tanden weer recht te staan. Als tandarts en orthodontist nabij Meppel vinden wij het belangrijk dat we samen met u een behandelplan opstellen. Op basis van uw wensen kiezen we welke beugel het beste bij u past. Na plaatsing komt u in onze praktijk nabij Meppel terug voor periodieke controles.

  

Tandarts in Meppel? Meld u aan als patiënt

 

Wilt u een periodieke controle inplannen? Of een gaatje laten vullen? Dat kan bij de tandarts nabij Meppel. Meld u aan als patiënt en maak een afspraak. Heeft u nog een vraag over onze praktijk? Of wilt u graag meer weten over de tandarts nabij Meppel? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op 0522 – 46 44 95 of een mail sturen naar: info@mondaat.nl. Als tandarts nabij Meppel of Nieuwleusen dragen wij graag een steentje bij aan de gezondheid van uw gebit.
Tandarts Meppel