Tandarts Meppel

Regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie

Inschrijven

Tandarts in Meppel

Is het alweer tijd voor uw periodieke controle of heeft u vanwege een noodgeval een tandarts in Meppel nodig? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Bij tandartspraktijk Mondaat, de vestiging nabij Meppel, bent u van harte welkom. Hier voeren wij diverse behandelingen uit op het gebied van tandheelkunde en orthodontie. Moet er bijvoorbeeld een gaatje worden gevuld, moet er een kroon worden geplaatst of moet uw beugel worden vervangen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem direct contact op met Mondaat of lees hieronder meer informatie over de tandarts in de buurt van Meppel.

Behandelingen

Periodieke controle

Periodieke controle

Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

sealen

Gaatjes en vullen

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling.

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

Soms is het nodig om ook ‘in’ de kiezen en het kaakbot te kijken. Bijvoorbeeld omdat de tandarts vermoedt dat er gaatjes onder een vulling zitten.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied.

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden.

Gaatjes en vullen

Sealen

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan.

Kronen en brugwerk

Kronen en brugwerk

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. Een brug wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden.

Extractie

Extractie

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving. De tandarts of kaakchirurg geeft u voorafgaand aan de behandeling een verdoving.

Kinderen

Kinderen

Bij kinderen leggen we voornamelijk de nadruk op preventie. Hoe kunnen we gaatjes helpen te voorkomen? Dit doen wij door middel van een poetsinstructie.

Zorg voor uw gebit bij de tandarts van Meppel

 

Bij de tandarts nabij Meppel staat er een heel team met specialisten voor u klaar. Daarbij kunt u natuurlijk denken aan professionele tandartsen, maar ons team in de regiopraktijk bestaat ook uit tandartsassistenten, tandartsen voor orthodontie, tandprothetici en mondhygiënisten. Wij zijn er namelijk op gericht dat u de beste zorg voor uw gebit krijgt. Wilt u ook de juiste gebitsverzorging ontvangen? Meldt u dan direct aan bij de tandarts van Meppel en plan uw periodieke controle of uw afspraak met de mondhygiënist van Meppel alvast in!

De behandelingen bij Mondaat

Bij de tandarts nabij Meppel kunt u niet alleen terecht voor de standaardbehandelingen, zoals een periodieke controle of het vullen van gaatjes, maar bij Mondaat gaan we verder dan dat. Denk hierbij aan het maken van röntgenfoto’s, het grondig reinigen van uw gebit, extractie en het plaatsen van een kroon. Zelfs voor specialistische behandelingen, zoals het sealen van kiezen of een wortelkanaalbehandeling, kunt u bij ons terecht. Nieuwsgierig naar het complete aanbod van de tandarts van Meppel? Neem dan snel contact met ons op.

Professionele behandeling van angstige patiënten

In de tandartspraktijk van Meppel hebben regelmatig te maken met angstige patiënten. De tandartsen van Mondaat zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met angst. Zij doen er alles aan om angst bij patiënten zoveel mogelijk weg te nemen. Wij hebben alles in huis om pijn en angst bij onze patiënt te bestrijden. Als tandarts in de regio Meppel nemen wij altijd de tijd voor een patiënt.

De service van de tandarts van Meppel

Als tandarts in de regio van Meppel bieden we allerlei services aan, zodat we de gebitsgezondheid van onze patiënten optimaal kunnen houden. Een van die services is onze TandenTaxi. Met deze service kunnen wij patiënten ophalen en thuisbrengen die slecht ter been zijn. Op die manier kunnen we het voor u makkelijker maken op de tandarts in de buurt van Meppel te bezoeken. 

Onze tandartsen verwelkomen regelmatig ook patiënten uit de regio. Bijvoorbeeld uit Dalfsen, Rouveen, IJhorst en Zwartsluis. Maar ook uit Genemuiden, Dedemsvaart, Nieuwleusen en Steenwijk.

Kindertandarts Meppel

Het is belangrijk dat uw kind op tijd een bezoekje brengt aan een tandarts nabij Meppel. Een bezoek aan de tandarts bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, het neemt ook de angst van uw kind weg op latere leeftijd. Een bezoek aan de tandarts nabij Meppel hoeft geen financiële drempel te zijn. De basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten. Voor uw bezoek aan de tandartspraktijk in Meppel hebben wij van Mondaat een aantal tips opgesteld:

  • Neem uw kind mee naar uw eigen controle.
  • Bent u zelf angstig voor de tandarts? Vraag dan of iemand anders uw kind meeneemt naar de tandarts in Meppel.
  • Laat zoveel mogelijk over aan de tandarts. Doe geen valse beloftes als ‘Er gebeurt niks’ of ‘Je voelt niks’.
  • Beloon uw kind achteraf.

Orthodontist

Als tandarts nabij Meppel zijn wij gespecialiseerd in orthodontie. De orthodontist zorgt ervoor dat uw gebit wordt verbeterd, door middel van een beugel. Langzamerhand komen uw tanden weer recht te staan. Als tandarts en orthodontist nabij Meppel vinden wij het belangrijk dat we samen met u een behandelplan opstellen. Op basis van uw wensen kiezen we welke beugel het beste bij u past. Na plaatsing komt u in onze praktijk nabij Meppel terug voor periodieke controles.

  

Tips voor goede mondgezondheid bij de tandarts vestiging in Meppel

 

Een goede mondgezondheid is essentieel voor een stralende glimlach en een algemeen welzijn. Bij Mondaat, dé tandarts in Meppel, staan we niet alleen klaar voor de behandeling van tandheelkundige problemen, maar ook voor het verstrekken van waardevolle tips voor het behoud van een gezonde mond. Naast regelmatige bezoeken aan onze tandartspraktijk en het bezoeken van een mondhygiënist in Meppel, zijn er verschillende gewoontes die u kunt aannemen om uw mondgezondheid te optimaliseren. 

Het dagelijks poetsen van uw tanden met een fluoride tandpasta en het gebruik van een tandenborstel met zachte haren zijn bijvoorbeeld belangrijke stappen. Daarnaast raden we als tandarts van Meppel aan om dagelijks te flossen en regelmatig uw tong te reinigen om de bacteriën die slechte adem veroorzaken te verminderen. Een evenwichtig dieet, rijk aan vezels, vitamines en mineralen, draagt ook bij aan gezonde tanden en tandvlees. Vergeet niet om uw tandarts in Meppel regelmatig te bezoeken voor controle en professionele reiniging, en plan indien nodig een afspraak met een mondhygiënist in Meppel voor grondige reiniging en preventieve zorg. 

Bij Mondaat streven we ernaar om u te voorzien van de beste tandheelkundige zorg en begeleiding, zodat u kunt genieten van een stralende glimlach en een optimale mondgezondheid.

Op zoek naar een tandarts in Meppel? Meld u aan als patiënt

 

Wilt u een periodieke controle inplannen? Of een gaatje laten vullen? Dat kan bij de tandartspraktijk nabij Meppel. Meld u aan als patiënt en maak een afspraak. Heeft u nog een vraag over onze praktijk? Of wilt u graag meer weten over de tandarts, orthodontist of de mondhygiënist nabij Meppel? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op 0522 – 46 44 95 of een mail sturen naar: info@mondaat.nl. Als tandarts nabij Meppel of Nieuwleusen dragen wij graag een steentje bij aan de gezondheid van uw gebit.

Tandarts Meppel

Veelgestelde vragen

 

Wat zijn de standaardbehandelingen die de tandartspraktijk in Meppel biedt?

De tandarts in Meppel biedt standaardbehandelingen zoals periodieke controles, het vullen van gaatjes, het maken van röntgenfoto’s, gebitsreiniging, extracties, het plaatsen van kronen en brugwerk, en preventieve zorg voor kinderen.

Welke gespecialiseerde behandelingen biedt Mondaat aan?

Mondaat biedt gespecialiseerde behandelingen, waaronder het sealen van kiezen en wortelkanaalbehandelingen. Ook zijn ze gespecialiseerd in orthodontie voor het verbeteren van het gebit met behulp van beugels.

Wat doet de tandarts in Meppel om angstige patiënten te helpen?

De tandartsen van Mondaat in Meppel zijn gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten en nemen de tijd om angst zoveel mogelijk weg te nemen. Ze bieden pijnbestrijdingsopties en zorgen voor een comfortabele ervaring.

Welke services biedt de tandarts in Meppel aan voor patiënten met beperkte mobiliteit?

De tandartspraktijk biedt de TandenTaxi-service aan, waarmee patiënten die slecht ter been zijn kunnen worden opgehaald en thuisgebracht, om het bezoeken van de tandarts in Meppel gemakkelijker te maken.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind zich op zijn gemak voelt bij de tandarts in Meppel?

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich op zijn gemak voelt, kunt u uw kind meenemen naar uw eigen controle, iemand anders vragen om met hen naar de tandarts te gaan, geen valse beloftes doen en uw kind achteraf belonen voor het tandartsbezoek.

Wat zijn enkele tips voor het behoud van een gezonde mondgezondheid volgens de tandarts in Meppel?

Enkele tips voor een gezonde mondgezondheid volgens Mondaat in Meppel zijn dagelijks poetsen met fluoride tandpasta, flossen, regelmatige tongreiniging, een vezelrijk dieet, regelmatige tandartscontroles en professionele reiniging door een mondhygiënist.

Wat zijn de openingstijden van de tandartspraktijk in Meppel?

De openingstijden van de tandartspraktijk variëren, maar u kunt de specifieke openingstijden vinden op de website van Mondaat of contact met hen opnemen voor actuele informatie.

Worden tandheelkundige kosten vergoed door de basisverzekering?

Ja, tandheelkundige kosten worden vergoed door de basisverzekering. Dit geldt ook voor kinderen. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de dekking.

Hoe kan ik een afspraak maken bij de tandarts in Meppel?

U kunt een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen met Mondaat op 0522 – 46 44 95 of een e-mail te sturen naar info@mondaat.nl. Ze helpen u graag bij het plannen van uw bezoek.

Biedt de tandartspraktijk in Meppel ook professionele mondhygiënebehandelingen aan?

Ja, naast tandheelkundige behandelingen biedt Mondaat ook professionele mondhygiënebehandelingen aan. U kunt een afspraak maken met een mondhygiënist voor grondige reiniging en preventieve zorg.

Kan ik bij de tandartspraktijk in Meppel terecht als ik uit de omliggende regio kom, zoals Dalfsen of Genemuiden?

Ja, de tandartsen bij Mondaat verwelkomen regelmatig patiënten uit omliggende regio’s zoals Dalfsen, Genemuiden, Rouveen, IJhorst, Dedemsvaart, Nieuwleusen en Steenwijk. U bent van harte welkom voor tandheelkundige zorg, ongeacht uw locatie.