Tandarts Nieuwleusen

Regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie

Inschrijven

Tandarts in de regio Nieuwleusen

Hebt u gezocht naar: Tandarts Nieuwleusen? Dan bent u op de juiste pagina. Tandartspraktijk Mondaat in Staphorst ligt op 14 minuten rijden vanaf Nieuwleusen. Daarnaast is het ook goed bereikbaar vanaf Meppel of Dedemsvaart. Onze praktijk staat bekend om hoe wij omgaan met angst van onze patiënten. Bent u slecht ter been maar wilt u toch graag naar Mondaat: de regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie? Onze tandentaxi haalt en brengt u gratis! Op deze manier kan iedereen in de buurt gebruik maken van onze tandartsen in de omgeving van Nieuwleusen.

Behandelingen

Periodieke controle

Periodieke controle

Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

sealen

Gaatjes en vullen

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling.

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

Soms is het nodig om ook ‘in’ de kiezen en het kaakbot te kijken. Bijvoorbeeld omdat de tandarts vermoedt dat er gaatjes onder een vulling zitten.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied.

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden.

Gaatjes en vullen

Sealen

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan.

Kronen en brugwerk

Kronen en brugwerk

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. Een brug wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden.

Extractie

Extractie

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving. De tandarts of kaakchirurg geeft u voorafgaand aan de behandeling een verdoving.

Kinderen

Kinderen

Bij kinderen leggen we voornamelijk de nadruk op preventie. Hoe kunnen we gaatjes helpen te voorkomen? Dit doen wij door middel van een poetsinstructie.

Hoe is ons team samengesteld?

 

Wij hebben een team vol ervaring. U op uw gemak stellen en een goede behandeling geven is het belangrijkste! Mondaat heeft 2 tandartsen die worden ondersteund door een aantal assistenten. Ook hebben we een tandarts voor orthodontie, mondhygiënist en preventie assistent in ons midden. Onze praktijkmanager en baliemedewerkers nemen de organisatorische taken op zich. Samen zetten we ons in om iedereen een goede behandeling te geven. Op zoek naar een tandartspraktijk in de omgeving Nieuwleusen die alles in huis heeft? Dan bent u bij regiopraktijk Mondaat aan het juiste adres.

Tandheelkunde en mondzorg in de omgeving van Nieuwleusen

Ons takenpakket kun je grofweg verdelen over 3 gebieden: tandheelkunde, mondzorg en orthodontie. Onder tandheelkunde vallen onder andere de volgende behandelingen: Periodieke controle, gaatjes vullen, röntgenfoto’s maken, een wortelkanaalbehandeling en kronen of bruggen plaatsen. Bij mondzorg ligt de focus op schoonhouden en preventie. Zo kun je op de afdeling mondzorg terecht voor gebitsreiniging en sealen.

Preventieve tandheelkunde bij de tandarts in Nieuwleusen

Bij de tandarts in Nieuwleusen wordt er aandacht besteed aan de gebitsgezondheid van kinderen door middel van preventie. Het doel is om gaatjes bij kinderen te voorkomen door poetsinstructies te geven en te laten zien hoe effectief hun poetstechniek is met behulp van een plaktest. Hierbij wordt er ook informatie gegeven over mondhygiëne en manieren om de poetstechniek te verbeteren. Daarnaast wordt er direct na de poetsinstructie fluoride gegeven aan de kinderen om hun tanden te versterken en te beschermen tegen gaatjes. Als je meer informatie wilt over preventieve tandheelkunde of op zoek bent naar een tandarts in de regio Nieuwleusen, kun je contact opnemen met Mondaat.

Zonder angst naar de tandarts nabij Nieuwleusen

Sommige patiënten en kinderen zijn bang om naar de tandarts te gaan. Dit kan komen door een negatieve ervaring of een associatie aan pijn. Wij zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt! Bent u woonachtig in Nieuwleusen en op zoek naar een tandarts? Schroom dan niet en neem contact met ons op!

Onze tandartsen verwelkomen regelmatig patiënten uit de regio. Bijvoorbeeld uit Rouveen, IJhorst, Nieuwleusen en Zwartsluis. Maar ook uit Dedemsvaart, Meppel, Nieuwleusen en Steenwijk.

Wilt u in contact komen met onze tandartspraktijk?

Heeft u een noodgeval of wilt u zich inschrijven bij onze tandarts? Wij staan u graag te woord. U kunt bellen naar 0522-464495 of mailen naar info@mondaat.nl. Wilt u langskomen in de praktijk om face-to-face met onze specialisten in gesprek te gaan? Onze regiopraktijk ligt aan de gemeenteweg 317. Onze tandartspraktijk is zoals gezegd goed te bereiken vanuit Nieuwleusen.

Bekijk de ruime openingstijden van onze regiopraktijk hier.

Tandarts Nieuwleusen