Tandarts Dalfsen

Regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie

Inschrijven

Tandarts in Dalfsen

Is het weer tijd voor een periodieke controle bij de tandarts of moet er een andere behandeling worden uitgevoerd om de gezondheid van uw gebit optimaal te houden? Dan bent u van harte welkom bij de tandarts van Dalfsen. Mondaat is de regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie in Staphorst, waar wij diverse behandelingen uitvoeren op het gebied van tandheelkunde en orthodontie. Moet er bijvoorbeeld een gaatje worden gevuld, moeten er röntgenfoto’s worden gemaakt of moet er een kroon of brug worden geplaatst? Dan bent u aan het juiste adres bij de tandarts van Dalfsen.

Behandelingen

Periodieke controle

Periodieke controle

Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

sealen

Gaatjes en vullen

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling.

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

Soms is het nodig om ook ‘in’ de kiezen en het kaakbot te kijken. Bijvoorbeeld omdat de tandarts vermoedt dat er gaatjes onder een vulling zitten.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied.

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden.

Gaatjes en vullen

Sealen

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan.

Kronen en brugwerk

Kronen en brugwerk

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. Een brug wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden.

Extractie

Extractie

Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. Deze ingreep verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving. De tandarts of kaakchirurg geeft u voorafgaand aan de behandeling een verdoving.

Kinderen

Kinderen

Bij kinderen leggen we voornamelijk de nadruk op preventie. Hoe kunnen we gaatjes helpen te voorkomen? Dit doen wij door middel van een poetsinstructie.

Goede zorg voor uw gebit

 

Bij de tandarts van Dalfsen voeren verschillende zorgverleners tandheelkundige zorg uit. Naast onze tandartsen en tandartsassistenten, hebben wij ook mondhygiënisten, tandartsen voor orthodontie en tandprothetici in onze regiopraktijk beschikbaar. Wij zijn er namelijk op gericht om de beste zorg aan onze patiënten aan te bieden. Daarnaast adviseren wij onze patiënten ook op het gebied van gebitsverzorging. Wilt u ook goede zorg voor uw gebit ontvangen? Meld u dan aan als patiënt bij de tandarts van Dalfsen.

 

Behandelingen bij de tandarts van Dalfsen

Bij de tandarts van Dalfsen kunt u terecht voor diverse behandelingen. U bent hier niet alleen op het juiste adres voor een periodieke controle of het vullen van gaatjes, maar ook voor het maken van een röntgenfoto, een extractie of het reinigen van uw gebit bent u hier welkom. Verder zijn wij ook gespecialiseerd in andere behandelingen, zoals de wortelkanaalbehandeling, het plaatsen van kronen en brugwerken of het sealen van de kiezen.

De service van Mondaat

Om de gebitsgezondheid van al onze patiënten optimaal te houden, bieden wij als tandarts van Dalfsen diverse services aan. Met onze Tandentaxi kunnen wij patiënten die slecht ter been zijn ophalen en weer thuisbrengen voor een behandeling bij de tandarts. Daarnaast helpen wij ook patiënten met angst voor de tandarts. Zo hebben wij alles in huis om pijn en angst te bestrijden bij onze jongste, maar ook bij onze wat oudere patiënten.

Onze tandartsen verwelkomen regelmatig patiënten uit de regio. Bijvoorbeeld uit Rouveen, IJhorst, Nieuwleusen en Zwartsluis. Maar ook uit Meppel, Dedemsvaart, Nieuwleusen en Steenwijk.

Tandarts in Dalfsen nodig? Ga naar Mondaat!

 

Wilt u een periodieke controle inplannen, een gaatje laten vullen of heeft u met spoed een tandarts in Dalfsen nodig? Meld u dan aan als patiënt bij Mondaat. Ook kunt u contact met ons opnemen via 0522 – 46 44 95 of door een e-mail te sturen naar info@mondaat.nl. Als tandarts van Dalfsen dragen wij graag een steentje bij aan de gezondheid van uw gebit.

Tandarts in Dalfsen